SWEET FOLLOWERS

Friday, 6 May 2011

INILAH OMAK DEN

Salam..

Sempena dgn hari ibu nie..Me nak JOIN segmen ni..SEGMEN INILAH MAK ODEN dari Mak Dara...


Sekarang nak cerita sikit pasal mama me..
Nama mama me Asiah bt Darjini..Berasal dari Tangkak Johor...Mama  me ni JAWA walaupun xreti sgt cakap tapi mama paham la gak kalo nenek n the geng bercerita dalam JAWA.. Dilahirkan pada 4 APRIL1965.. Merupakan anak kedua dari 11 adek beradik (tapi sekarang da tggal 9 jer cos ada yg da meninggal) ..Anak2 sedara panggil mama me MAK NGAH.. Dulu kan, mama me xsuke sgt gan KUCING... Ni nenek me la yg cerita..Tapi sekarang dia terSANGAT la SUKA tau..Kali nampak kucing jalanan jer mesti bagi makan..Dalam keta da kena standby makanan kucing.. Adek me suke cakap mama GARANG mcm HARIMAU,..Tapi biaselakan..Mama me memg GARANG sikit n suke BEBEL..Hihi..Tapi sekarang mama da kurang da nak BEBEL atau MARAH2 nie..Me plak yg kuat BEBEL kat adek2 me.. ^______^

Mama me ni ada kencing manis...Sbnrnye mama me kena kencing manis waktu pregnant adek me yang bongsu..Bila lahirkan adek kencing manis xde.,.tp ada semula bila umur adek me 6 tahun..Sekarang mama me sangat menjaga makannye...Mama pon makin kurus...Mama xambil ibat hospital...Just jaga makan..Alhamdulillah kandungan gula mama bole turun sikit demi sikit...

Mama ...Nampak muda kan..Kalo jalan gan die orang xpercaya ni mama me tau.. ^_____^

Buat mama tersayang..

Along mintak maaf kalau ada wat silap dan salah kat mama..Sayang sangat2 kat mama..
(xberani nak cakap depan2 mama tau..T________T)

Me ni dulu degil sangat2..Suka wat mama me marah..Tipula kalo cakap xpernah kena rotan gan mama..Mesti mama penat kan layan kerenah kteowg adek beradik..Tanpa mama xtau la ape nak jadi gan me..

SELAMAT HARI IBU..MAMA..Setiap hari adalah hari ibu..Moga mama sentiasa sihat selalu....



p/s: tetibe jadi sayu n sgt2 xsabar nak balek umah nie..da plan nak wat BBQ gan adek2 bila balek nie..confirm umah meriah gila kali nie..


ceritera cik Pyqah

8 coMments:

cikcleopatra said...

gud luck!hehe.

Pyqah said...

@cikcleopatragud luck gapo dio weyh..hehe..pat balek.. =)) bwk makanan cedap2..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Terima kasih kerana sudi join segmen Mak Dara ni yer.. Ini ada entry istimewa untuk adik.. Kim salam ngan Mak yer =)

http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/05/mak-ngah-inilah-omak-den-part-2.html

Pyqah said...

@ADZA IRDAWATI aka MAK DARA Tq ^____^..
Salam akan disampaikan

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

sama la kita .. mak yang garang... hehe tapi tu maknanye dei seorang ibu yang penyayang kn... :)

saya pon join segmen ni :)

Pyqah said...

@Taufiq Arifin a.k.a. TopimagineDulu jer garang...Skrg saya plak yg amek alih garang mak nie..Hihihi..Kalo mama x garang xtau la pe nak jd gan anak2 dia kan??

KAMIHIDUP said...

salam. KAMI follower baru anda. :)

Pyqah said...

@KAMIHIDUPthanks follow...singgah ke blog kamu juga.. =))

Post a Comment